• *
Tweets van @PatriciaDjukic:

Over Patricia

DOEN? JA!!
In Doenya's Danswereld verenigt Patricia Djukic haar passies: dansen en werken met kinderen! Waarom Doenya's Danswereld? Het woord Dunya betekent 'wereld' in het Arabisch en Hindi. Patricia is geïnteresseerd in de wereld met haar verschillende culturen en muziek. Door de naam als Doenya te schrijven, krijgt het nog een betekenis, die uitnodigt tot actie: 'Doe mee en ontdek de wereld van verbeelding en kleurrijke dans!'
 
Scholing
Patricia is opgeleid als docent omgangskunde en cultureel werker en werkte tijdens haar studie in de kinderopvang. Tijdens haar stage in India is de liefde voor Indiase dans en muziek en later ook ori├źntaalse dans (buikdans) ontstaan. Deze muziek vormt een inspiratie, in haar lessen gebruikt Patricia allerlei soorten (instrumentale) muziek, van klassiek tot pop en wereldmuziek, zodat kinderen kennismaken met verschillende geluiden en stijlen.
 
Vanuit haar enthousiasme voor kinderen, educatie en haar interesse in de fantasiewereld van peuters is Patricia in 2012 de opleiding tot Peuterdansdocent gaan volgen bij Dingjan Peuterdansonderwijs. Fantasie in beweging; door je eigen fantasie aan te spreken en aan te sluiten op de belevingswereld van de peuter, ontstaan er prachtige dansverhalen waarmee peuters hun lichaamsbewustzijn vergroten, nieuwe woorden leren en voelen wat muziek in hun lijf doet. 
Haar grote interesse in de taalontwikkeling van het jonge kind en de behoefte aan verdiepring bracht Patricia in Den Haag bij Studio Swing, waar ze de cursus tot docent Taal- en rekendans volgde. 
De teacher training Reis door het lichaam maakt het plaatje compleet. Door middel van deze methode vergroten kinderen vanaf 4 jaar hun lichaamsbewustzijn en leren te luisteren naar hun lichaam, zodat ze in hun kracht komen.