Danscursussen

Dansen is leven, leven is bewegen.

De danslessen van Doenya´s Danswereld zijn ontworpen om jou, (en) je kind de ruimte te geven om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen.

Voor kinderen zijn er verschillende lessen voor de leeftijd van 1,5 tot 12 jaar. Hiervoor kun je je kind aanmelden via het online inschrijfformulier (ook met de Meedoen regeling). In de shop vind je de abonnementen en een proeflespakket.

Het dansseizoen 2023-24 loopt van 26 augustus 2023 t/m 3 juli 2024. Tussentijds instromen is mogelijk wanneer er plaats is in de groep.

Daarnaast zijn er ook regelmatig losse activiteiten en workshops, waarvoor je per keer kunt opgeven. Zo organiseren we klankreizen voor ouder en kind, kinderdansworkshops in de schoolvakanties en Godinnendagen met yoga en dans voor vrouwen.

Voor meer informatie of een (gratis) proefles neem contact op met Patricia. Je bent van harte welkom!

Kosten

Dansen op jouw manier

Voor kinderen zijn er verschillende lessen voor de leeftijd van 1,5 tot 12 jaar. Je kind mag een gratis proefles volgen ter kennismaking. Daarna kun je (eenmalig) kiezen voor een proeflespakket of direct een abonnement afsluiten.

 • Proeflespakket 3 lessen : €28,-
 • Try Out strippenkaart 5 lessen: € 46,-
 • Abonnement: €30,- per maand

In de shop vind je het abonnement en proeflespakket. Kies je na kennismaking voor een abonnement, vul dan ook het online inschrijfformulier in. Zo is je aanmelding volledig en ben je zeker van een plek in de groep.

Losse activiteiten en worskhops worden bekend gemaakt via de nieuwsbrief en social media. Hiervoor kun je per keer opgeven en betalen.

Voor vrouwen bied ik Bellyfit lessen op maandagochtend en donderdagavond. Hiervoor kun je een strippenkaart kopen of een losse (proef)les.

Dansrooster

De lessen worden gegeven volgens onderstaand lesrooster. Bekijk het Rooster 2023-24

Locatie: Alle lessen en activiteiten worden verzorgd in mijn dansatelier: Atelier Blok-T aan de Hendrik van Tulderstraat 24 in Tilburg.

Parkeren: In de wijk geldt betaald parkeren. Op zaterdag kun je gratis parkeren in de Waterhoefstraat.

Het atelier ligt tegenover de ingang van basisschool De Vijfhoeven. Wanneer je langs het speelveld loopt kom je aan bij Blok T. Rechts is de ingang naar mijn ruimte.

Ingang is rechts van de wand met de letters ‘Blok T’.

Neem contact op voor een proefles. Je bent van harte welkom!

Rooster wekelijkse les

LesdagTijdGroepBijzonderhedenDocent
Maandag09.05- 09.30 uurGratis inloop: peuterdans en voorleesochtendPatricia
Maandag09.30 - 10.15 uurOuder- en kind dans 1,5 - 4 jaarPatricia
Maandag10.30 - 11.15 uurOuder- en kind dans 1,5 - 4 jaarbij voldoende animoPatricia
Dinsdag09.30- 10.30 uurHatha/ Yin Yoga voor volwassenenexterne aanbieder:
www.kyndz.nl
Zaina van KYND.Z
Woensdag09.30 - 10.15 uurPeuterdans 2- 4 jaar
Patricia
Woensdag20.00 - 21.00 uurHatha Flow yoga voor volwassenenexterne aanbieder:
www.kyndz.nl
Zaina van KYND.Z
Donderdag18.30- 19.30 uurOrientaalse dansexpressie 7- 10 jaarbij voldoende animoPatricia
Donderdag20.00 - 21.00 uurBellyfit voor vrouwen (een fitness, bellydance, yoga combinatie)Patricia
Vrijdag09.30 - 10.30 uurKinderyoga met ouderexterne aanbiederStefanie (Lievelingsplek)
Zaterdag09.15 - 10.00 uurPeuterdans 2 - 4 jaarPatricia
Zaterdag10.05- 10.50 uurOuder- en kind dans 1,5 - 4jaarPatricia
Zaterdag11.00 - 11.45 uurKleuterdans 4+ jaar Patricia
Zaterdag11.50- 12.35 uur
Kleuterdans 5 en 6 jaarPatricia
Zaterdag12.35- 13.30 uurDansexpressie 7 t/m 11 jaarPatricia
ma, di, do, zatop aanvraagIndividuele danscoaching en psychomotorische begeleiding van kinderenAfspraak en aanbod op maat. Neem contact op met Patricia

Ouder & kind dans

Voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar

Samen met je dreumes of peuter de dag beginnen met een muzikaal dansavontuur, wat een feest!
Ouder- en kind dans is vooral een moment voor jou en je kind, waarin jullie samen mogen ontdekken en spelen. Door samen te bewegen kan je kind in een vertrouwde omgeving kennis maken met leeftijdsgenootjes. Bovendien vormen dans en muziek een mooie stimulans voor de motoriek en de fantasie.
Ik geniet ontzettend wanneer ik ouders met hun kind zie huppelen, rollen en mee bewegen in het verhaal. Het plezier wat zij samen beleven is een groot geschenk, daar groei je van, samen met je kind! ~Patricia
In een les van 45 minuten bewegen we vanuit fantasieverhalen die tot de verbeelding spreken of (bekende) prentenboeken zoals Rupsje Nooit genoeg. Ouder- en kind dans is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot en met 3 jaar. Kinderen kunnen deelnemen vanaf het moment dat zij zelfstandig lopen.

Peuterdans

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Peuterdans is een prachtig dansavontuur voor kinderen van 2 tot 4 jaar! Je kind  ontmoet leeftijdsgenootjes en gaat samen met hen op dansavontuur. In een les van 45 minuten bewegen we vanuit fantasieverhalen en herkenbare thema’s met kleurrijke attributen. Er wordt diverse (instrumentale) muziek gebruikt, van klassiek tot pop en oriëntaalse muziek. In de les is er ruimte voor de eigen beleving en expressie van je peuter. Je kind mag zijn/haar verbeelding laten spreken. Dansplezier is (vanzelfsprekend) voor jongens en meisjes! Herhaling en ritme zorgen voor een vertrouwde lesomgeving.
 

Peuterdans bevordert

 • de motorische ontwikkeling
 • de fantasie en het verbeeldend vermogen
 • de taalontwikkeling
 • het zelfvertrouwen
 • een gevoel voor muzikaliteit en klank

 

Kleuterdans

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar

De cursus kleuterdans sluit aan op de cursus peuterdans: we dansen vanuit thema’s en verhalen op diverse (instrumentale) muziek. De bewegingen worden uitgebreid en er is meer aandacht voor de ‘kwaliteit van de beweging’. Kleuters zijn zich al meer bewust van hun eigen lichaam en bewegingsmogelijkheden en de interactie met leeftijdsgenootjes groeit. Bijvoorbeeld wanneer we ‘vliegen’ doen we dit op vele verschillende manieren: krachtig en licht, door de ruimte en op de plek. Ook werken we samen en zo maken we met elkaar mooie vormen. In de les is er ruimte voor de eigen fantasie en expressie, zodat we onze eigen bewegingen creëren en vooral plezier hebben!
 

 

Door middel van kleuterdans leren
de kinderen

 • hun bewegingsmogelijkheden uitbreiden
 • zichzelf te uiten middels beweging
 • het lichaamsbewustzijn vergroten
 • samenwerken in dansopdrachten
 • luisteren (naar de muziek en naar elkaar)
 • hun fantasie en verbeelding gebruiken
 • concentreren en ontspannen

Dansexpressie

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar

In de cursus (oriëntaalse) dansexpressie vergroot je kind haar creativiteit, zelfvertrouwen en vrije expressie.
We oefenen sierlijke arm- en heupbewegingen en dansen op diverse wereldmuziek, met name Bollywood en oriëntaalse (buikdans)muziek. Hierbij leren we een basis van de oriëntaalse buikdans. En daarin mag je je eigen stijl ontdekken, vandaar de naam oriëntaalse dansexpressie.
 
 
Oriëntaalse dans sluit op een natuurlijke manier aan bij vrije dansimprovisatie. In mijn lessen ga ik uit van de unieke inbreng en creatie van de kinderen. Ik bied een duidelijk kader en de basisbewegingen vergroten het bewustzijn, de dansvaardigheid en het ritme gevoel.  Vanuit deze basis groeit het vertrouwen bij de kinderen om zelf te creëren i.p.v. enkel de docent te volgen.
 
Vanuit thema’s en verhalen wordt de dans vormgegeven. In de les is er ruimte voor vrije dans, samenwerking, presentatie, lichaamshouding, spel en het leren van een choreografie, met mooie attributen. De sjaals, sluiers en waaiers zorgen voor een rijke beleving en veel dansplezier!
 

Door middel van dansexpressie leren
de kinderen

 • hun zelfvertrouwen en zelfexpressie te vergroten!
 • zichzelf te uiten middels beweging
 • de basisbewegingen van oriëntaalse buikdans
 • zich in te leven in een thema, verhaal en de muziek
 • het lichaamsbewustzijn vergroten
 • samenwerken in dansopdrachten
 • het presenteren (van een dans) voor een groep
0
Winkelwagen