(educatieve) dansactiviteiten voor kinderen tot 10 jaar

Danscursussen

Dansen is leven, leven is bewegen.

Er zijn verschillende lessen voor de leeftijd van 1,5 tot 10 jaar waarvoor je je kind kunt aanmelden via het online inschrijfformulier (ook met de Meedoen regeling). In de shop vind je verschillende abonnementen: voor 3, 6 en 12 maanden. Het dansseizoen 2020-21 loopt van 24 augustus 2020 t/m 25 juli 2021. Tussentijds instromen is mogelijk wanneer er plaats is in de groep.

Aan het einde van het dansjaar vindt er een voorstelling plaats. Voor meer informatie of een (gratis) proefles neem contact op met Patricia. Je bent van harte welkom!

Dansrooster

Het dansseizoen loopt tot en met 22 juli. Momenteel dansen we buiten in het Wilhelminapark.

Vanaf 26 augustus start het nieuwe dansjaar! De lessen worden gegeven volgens onderstaand lesrooster. In augustus en september dansen we nog een (paar) keer in het Wilhelminapark. Daarna wekelijks in de zaal volgens het rooster. Neem contact op voor een proefles.

Tijdens de zomervakantie kun je meedoen aan verschillende workshops, zie hiervoor het aanbod in de shop. Je bent van harte welkom!

LesdagTijdGroepLocatieAdres
Woensdag09.30 -10.15 uurPeuterdans 2- 4 jaarWijkcentrum de BaselaerHoefstraat 175
Woensdag10.15 - 11.00 uurOuder- kind dans 1 -3 jaaralle doordeweekse lessen vinden plaats
in wijkcentrum de Baselaer
Woensdag11.15- 12.00 uurPeuterdans 2-4 jaarBij voldoende animo
Zaterdag09.15 - 10.00 uurPeuterdans 2 - 4 jaar HipHop FactoryBurg. Brokxlaan
Zaterdag10.00 - 10.45 uurOuder- kind dans 1-3 jaar Op zaterdag vinden alle lessen plaats
in de HipHop Factory- Hall of Fame
Zaterdag10.50 - 11.35 uurKleuterdans 4 en 5 jaar
Zaterdag11.35 - 12.20 uurKleuterdans 4 en 5 jaar
Zaterdag12.20 - 13.05 uurDansexpressie 6- 9 jaar

Ouder & kind dans

Voor kinderen van 1 tot 3 jaar

Samen met je dreumes of peuter de dag beginnen met een muzikaal dansavontuur, wat een feest!
Ouder- en kind dans is vooral een moment voor jou en je kind, waarin jullie samen mogen ontdekken en spelen. Door samen te bewegen kan je kind in een vertrouwde omgeving kennis maken met leeftijdsgenootjes. Bovendien vormen dans en muziek een mooie stimulans voor de motoriek en de fantasie.
Ik geniet ontzettend wanneer ik ouders met hun kind zie huppelen, rollen en mee bewegen in het verhaal. Het plezier wat zij samen beleven is een groot geschenk, daar groei je van, samen met je kind! ~Patricia
In een les van 45 minuten bewegen we vanuit fantasieverhalen die tot de verbeelding spreken of (bekende) prentenboeken zoals Rupsje Nooit genoeg. Ouder- en kind dans is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot en met 3 jaar. Kinderen kunnen deelnemen vanaf het moment dat zij zelfstandig lopen.

Peuterdans

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Peuterdans is een prachtig dansavontuur voor kinderen van 2 tot 4 jaar! Je kind  ontmoet leeftijdsgenootjes en gaat samen met hen op dansavontuur. In een les van 45 minuten bewegen we vanuit fantasieverhalen en herkenbare thema’s met kleurrijke attributen. Er wordt diverse (instrumentale) muziek gebruikt, van klassiek tot pop en oriëntaalse muziek. In de les is er ruimte voor de eigen beleving en expressie van je peuter. Je kind mag zijn/haar verbeelding laten spreken. Dansplezier is (vanzelfsprekend) voor jongens en meisjes! Herhaling en ritme zorgen voor een vertrouwde lesomgeving.

Peuterdans bevordert

 • de motorische ontwikkeling
 • de fantasie en het verbeeldend vermogen
 • de taalontwikkeling
 • het zelfvertrouwen
 • een gevoel voor muzikaliteit en klank

 

Kleuterdans

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar

De cursus kleuterdans sluit aan op de cursus peuterdans: we dansen vanuit thema’s en verhalen op diverse (instrumentale) muziek. De bewegingen worden uitgebreid en er is meer aandacht voor de ‘kwaliteit van de beweging’. Kleuters zijn zich al meer bewust van hun eigen lichaam en bewegingsmogelijkheden en de interactie met leeftijdsgenootjes groeit. Bijvoorbeeld wanneer we ‘vliegen’ doen we dit op vele verschillende manieren: krachtig en licht, door de ruimte en op de plek. Ook werken we samen en zo maken we met elkaar mooie vormen. In de les is er ruimte voor de eigen fantasie en expressie, zodat we onze eigen bewegingen creëren en vooral plezier hebben!

Door middel van kleuterdans leren
de kinderen

 • hun bewegingsmogelijkheden uitbreiden
 • zichzelf te uiten middels beweging
 • het lichaamsbewustzijn vergroten
 • samenwerken in dansopdrachten
 • luisteren (naar de muziek en naar elkaar)
 • hun fantasie en verbeelding gebruiken
 • concentreren en ontspannen