Een zee zonder zooi

Een zee zonder zooi, is dat niet mooi?

We leven op een bijzondere plek, de aarde met al haar diverse dieren en planten. Ik verwonder me over alles wat leeft in de natuur in al haar diversiteit, wanneer ik de beelden zie.

Gelukkig hebben we de beelden nog, want de aarde verandert. En daar zijn wij getuige van. Kijk naar de plastic soep in de oceaan, dieren die hun leefgebied verliezen of met uitsterven worden bedreigd.

Hoeveel dieren op onze planeet leven werkelijk in vrijheid? Welk dier is nog zo vrij als een vogel…? Vrijheid staat voor ons als mens hoog in het vaandel.

Wat betekent vrijheid voor jou? En hoe vrij ben je werkelijk? Voel je je thuis op deze planeet en in je eigen lichaam? Ben je vrij om te bewegen?

Dit zijn vragen die mij bezighouden. ‘Vrijheid in beweging’ is de slogan van Doenya’s Danswereld.

LEVEN IS BEWEGEN. Als kind ontdek je de wereld om je heen door middel van beweging. Je leert de mogelijkheden van je lichaam kennen  en leert vertrouwen op (de signalen van) je lijf.

Het is mijn doel om kinderen vrij te maken door middel van beweging. Kinderen leren te luisteren naar de signalen van hun lichaam. Ze volgen hun gevoel en ontdekken hun creativiteit en bewegingsmogelijkheden, zonder oordeel. Op deze manier wordt hun zelfvertrouwen vergroot. Dat is vrijheid in beweging.

Polly werd het symbool van vrijheid in ‘Een zee zonder zooi’.

Op zaterdag 31 oktober presenteerden wij onze gelijknamige voorstelling ‘Een zee zonder zooi’. Bijna 30 kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar kwamen samen op het toneel, in LOFT Tilburg. In een periode vol onzekerheden en maatregelen die sociaal contact en ontmoeting beperken. Juist nu laten we zien dat we door samenwerking een mooie en nieuwe wereld kunnen creeren!

Luisterverhaal “De zee… hoor je de zee… Vlieg je met Polly mee? Daar gaat ze, de paegaaiduiker met haar mooie gekleurde snavel. Hier is haar plek aan het water en droomt Polly over later…”  Wil je het gehele verhaal luisteren? Dat kan hier.

Amanda Brunier maakte de illustraties bij het verhaal en deze mooie kleurplaat voor jou! Sla de afbeelding hiernaast op en print het uit. Wil je laten zien hoe het is geworden of meer oefeningen en inspirate rondom dit verhaal? Tag Doenya’s Danswereld op social media zodat ik mee kan kijken en neem contact met mij op.

Liefs Patricia

 

Misschien vind je deze berichten ook leuk ...

In balans op blote voeten

In balans op blote voeten

We zitten in de kring, de dansles begint. `Zijn je tenen al wakker?´ zeg ik. ´Wiebel ze maar heen en weer.´ ´Ik heb geen tenen´, antwoordt een peuter. Zij heeft sokken aan en kan haar tenen niet zien.´Doe je sokken maar uit, dan kun je je tenen zien.´ Dansen op blote...

Vrijheid in beweging

Vrijheid in beweging

Vandaag, 5 mei, een moment om dankbaar te zijn en stil te staan bij mijn vrijheid. Waaronder de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken, om te reizen en te werken. Mijn werk voelt als vrijheid; wat is het een voorrecht om iedere ochtend op te dansen met die mooie jonge...

Wees anders maar gewoon jezelf

Wees anders maar gewoon jezelf

Jij bent anders. Een zin die ik vaker heb gehoord sinds mijn jonge jaren. Laatst kwam er, tijdens een bijeenkomst voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten, weer iemand naar me toe met deze zin. "Jouw dansles is anders, de kinderen gaan mee, op hun eigen manier. Ik...

0
Winkelwagen